Ukrajinka švercovala sina (8) u koferu
Ilustracija

Ukrajinka švercovala sina (8) u koferu

Poljska granična straža vratila je sa granice jednu Ukrajinku zato što je pokušala da prošvercuje svog osmogodišnjeg sina sakrivenog pod odjećom u velikom koferu, jer dijete za razliku od majke nije imalo biometrijski pasoš, neophodan Ukrajincima da bez viza uđu u Evropsku uniju.

"Tokom kontrole voza iz Kijeva u Pšemisl, u nedelju su carinici u koferu jedne od putnica našli osmogodišnjeg dječaka. Njegova majka pokušala je da ga prošvercuje u Poljsku sakrivenog pod slojem odjeće. Dijete nije imalo isprave na osnovu kojih bi moglo da pređe granicu", kazala je danas poljskoj televiziji Polsat Ana Mihalska iz Granične straže u Pšemislu.

Ta 50-godišnja Ukrajinka prvo nije htjela da otvori kofer, a kada su to carinici učinili sami, imali su šta da vide - dječaka koji je sakriven u koferu i čekao da prođu kontrole, prenijela je Beta.

Majka je sa sinom preko Poljske krenula u Njemačku već prvog dana kada su Ukrajincima ukinute vize, ali tada su vraćeni sa granice zato što dijete za razliku od nje nije imalo biometrijski pasoš bez koga se ne može bez vize u EU, već samo važeći stari.

Biometrijske pasoše Ukrajina izdaje svojim građanima od 2015. godine, a do sada je stigla da preda oko tri miliona pasoša od oko 44 miliona stanovnika koliko ima Ukrajina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.