Karabatiću ukinuta kazna!
Karabatiću ukinuta kazna!

Namještanje mečeva u Francuskoj

Karabatiću ukinuta kazna!

Tačka na skandal u vezi sa namještanjem mečeva u Francuskoj je konačno stavljena. Apelaciona komisija Rukometnog saveza Francuske preinačila je kazne izrečene igračima Monpeljea među kojima su bili Nikola Karabatić kao glavnooptuženi, te Srbin Mladen Bojinović.

Optuženi da su u maju namjestili utakmicu francuske lige, sedmorica rukometaša Monpeljea kažnjeni su sa šest utakmica neigranja. Današnjom odlukom Apelacione komisije, pojedini igrači su oslobođeni kazni dok je nekima povećana suspenzija.

Naime, u prvom planu je svakako Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša svijeta i glavnooptuženi u čitavom slučaju kome je suspenzija u potpunosti ukinuta, javlja francuski 'Liberation'.

Kazne su još ukinute Draganu Gajiću, Isamu Teju, dok su četvorica igrača Monpeljea među kojima se nalaze Bojinović, Onrubia, Luka Karabatić i Primož Prost, dobili smanjenje kazne sa šest na dva meča suspenzije.

Apelaciona komisija je ujedno ukinula i novčanu kaznu klubu Monpeljeu koji je u međuvremenu ostao bez petorice od ukupno sedmorice igrača koji su se teretili za namještanje meča i uplatu novca u kladionici protiv svog tima. (Analitika)