Vukadinović: DF nema ideja pa počeo priču o građanskom ratu
Srđan Vukadinović

Kriza sve dublja

Vukadinović: DF nema ideja pa počeo priču o građanskom ratu

Politički analitičar Srđan Vukadinović smatra da je politička kriza u Crnoj Gori, sa posljednjim događajima, sve dublja i da je najveća u posljednje dvije i po decenije.

Reagujući na izjavu lidera DF-a Andrije Mandića da je hapšenje njihovih redara nakon tuče u Podgorici, uvod u građanski rat, Vukadinović smatra ne postoje nikakve naznake za progon bilo koje nacionalne grupacije.

“Nije ih bilo ni onda kada su mnogo od ovih koji danas bojkotuju, bili zagovornici antihumanizacijskog projekta 90-ih, a kamoli danas. Oni koji daju takve izjave veoma su politički nepismeni, jer građanski rat ne može biti ako to ne želi međunarodna zajednica. U bivšoj Jugoslaviji je izbio rat zato što je to željela međunarodna zajednica, da bi se pokazalo da to nije vještačka tvorevina. Crna Gora nije vještačka tvorevina, već organska, svih naroda koji je čine, tako da građanski rat u ovim uslovima nije moguć”, kazao je Vukadinović za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, DF više nema ideja, te je počeo priču o građanskom ratu.

“Oni pokušavaju da plasiraju zle slutnje, na koje neće nasjesti niko u Crnoj Gori, tako da ti “zli oblaci”, koji su se nadvijali 90-ih, nemaju pogodan agens ovdje, Crna Gora nije pogodan prostor za tako nešto. Sada treba insistirati na odgovornosti onih koji te informacije iznose, jer oni svoje birače i pristalice doživljavaju kao ljude kratke pameti, koji će vremenom, kad ne dođe do građanskog rata, zaboraviti šta su njihovi lideri pričali. Nakon svega što su iznijeli, a što se neće desiti, jedino će moći da se povuku sa političke scene”, kazao je Vukadinović Dnevnim novinama.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.