Uhapšen Nikšićanin, spriječeno ubistvo
Ilustracija

Pozivao na osvetu

Uhapšen Nikšićanin, spriječeno ubistvo

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimajući mjere i radnje na sprječavanju sukoba između članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica, juče 12,45 časova, u naselju Mokra njiva u Nikšiću, uhapsili Darka Janjića (35) iz Nikšića, saopšteno iz policije.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni D.J. počinio krivično djelo podstrekavanje na teško ubistvo, na način što je, 14.06.2017. godine nakon sukoba koji su on i njegov rođak D.J. (39) tri dana ranije imali sa članom organizovane kriminalne grupe P.K. (39) u ugostiteljskom objektu „Cataleya“ u Nikšiću,  instruisao njemu blisko lice da za njegov račun iz osvete počini krivično djelo teško ubistvo na štetu drugog člana organizovane kriminalne grupe koji je blizak licu P.K", naveli su iz Uprave policije.

Nikšićka policija je ovim hapšenjem spriječila ubistvo.

Osumnjičeni Janjić će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost i postupanje.

Dalji rad na predmetu je u toku.

Podsjećamo, u subotu, tri sata poslije ponoći došlo je do sukoba ispred diskoteke Cataleya kada je Dejan Janjić(39), kako se sumnja, nožem ranio sugrađanina Predraga Krcunovića (39)  u leđa i nadlakticu.

Sumnja se da je Krcunović prethodno ispalio više metaka ka Janjiću i osobama koje su bile sa njim u društvu, a pištolj mu je, navodno, dodao Vladan Đukanović (20). Njima je, nakon saslušanja kod sudije za istragu, određen pritvor dok je Dalibor Matijašević (40), koji je osumnjičen da je sa mjesta pucnjave uklonio dvije čaure, pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Krcunović se tereti za teško ubistvo u pokušaju, Janjić za ubistvo u pokušaju, Đukanović za nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, a Matijašević je osumnjičen da je počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Osumnjičeni su ranije pred istražiteljima negirali krivična djela za koja se terete tvrdeći da su ih napale nepoznate osobe.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.