Antropometrijsko mjerenje fudbalera Fudbalskog kluba
FK Sutjeska

Odradio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijsko mjerenje fudbalera Fudbalskog kluba "Sutjeska"

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavio je sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista, pa su profesori Jovan Gardašević i Ivan Vasiljević u srijedu 14. juna obavili antropometrijsko mjerenje aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore u fudbalu ekipe Sutjeske iz Nikšića, koja je počela sa pripremama za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kako je saopšteno sa UCG, mjerenja su realizovali sa Tanita vagom koja omogućava sportistima praćenje procentualnog sadržaja masti u strukturi tijela i posebno po ekstremitetima, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i praćenje parametara metabolizma.

Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela. Dijagnostika u sportu je fundamentalna nauka koja je pokretač vrhunskih rezultata, i svaki uspješni sportski kolektiv, trebalo bi da koriste bar neku vrstu dijagnostičkih alata za testiranje i evaluaciju sportista i za kreiranje trenažnog procesa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.