Čučka: Budva nije metropola turizma već primitivno vašarište
Miodrag Čučka

Prethodna vlast pljačkala, aktuelna demonstrira neznanje

Čučka: Budva nije metropola turizma već primitivno vašarište

Sezona je odavno počela a Budva mnogo više liči na primitivno vašarište, nego na metropolu turizma, ističe Miodrag Čučka predsjednik budvanskog odbora Crnogorske.

Čučka ocjenjuje da nova koaliciona vlast u Budvi ne funkcioniše jer su stihija i devastacija jači od svakog vida organizovanosti u tom gradu.

Dodaje da je jasno da su predizborne poruke bile puki populizam i demagogija jer rezultati vladavine ukazuju na nesposobnost, neznanje i nedostatak političke volje da grad funkcioniše u skladu sa očekivanjima građana i brojnih turista.

"Kontak zona oko Starog grada i šetališta u Budvi i Bečićima nijesu ništa drugo do pravo primitivno vašarište koje ove godine opslužuju prvenstveno zaslužni glasači koalicije na vlasti. Ulice u Petrovcu su u haotičnom stanju, ali se niko zbog toga ne uzbuđuje. U najatraktivnijoj uvali naše rivijere, u Pržnu, i dalje postoji problem izlivanja fekalija i neriješen kanalizacioni sistem, a niko se na to ne osvrće. Više je nego očigledno da je naša Budva ovu turističku sezonu dočekala u mnogo gorem stanju nego ranijih godina", navodi Čučka.

Kaže da sva upozorenja iz Crnogorske novoj vlasti, da se više posvete uređenju grada i boljoj pripremi turističke sezone ostala  neispunjena jer je, smatra on, očigledno bilo najvažnije zadovoljiti svoje glasače privremenim lokacijama po istom modelu kako je to ranije radila i DPS vlast.

"Protekla vlast je preko svojih organizovanih kriminalnih grupa opljačkala naš grad, a ova vlast demonstrira bahatost i neznanje, bez želje da izvuče pouke iz funkcionisanja svojih prethodnika.U veoma kratkom vremenu smo morali shvatiti da predsjednik Opštine ne odgovara na postavljena pitanja, da su transparentnost i depolitizacija bili samo predizborne najave, da Skupštinu ne treba nastavljati nakon podjele lokacija kao najvažnijeg opštinskog plijena. Za tako kratko vrijeme, nažalost, morali smo mnogo toga ružnog shvatiti i prihvatiti od nove koalicione vlasti u Budvi", saopštava Čučka.

U Crnogorskoj iskreno žale što je Budva i sa novom vlašću nastavila da funkcioniše na sličan ili još gori način od prethodne vlasti.

"Po ko zna koji put populizam i demagogija su odnijeli pobjedu nad zdravim razumom i dobrim namjerama. Izgleda da je prevelika želja nove vlasti u izbornoj kampanji da se dopadnu svima, bila samo siguran put do neuspjeha.S obzirom da je Crnogorska kao konstruktivna opozicija, pomagala konstituisanje aktuelne vlasti, u uvjerenju da im treba pružiti šansu, sada nakon svega viđenog moramo na svojim organima stranke preispitati svoj politički odnos prema vlasti u Budvi i donijeti adekvatne odluke", zaključio je on.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.