Aleksandar Damjanović prekida bojkot parlamenta
Aleksandar Damjanović

Ukidanje imuniteta Medojeviću

Aleksandar Damjanović prekida bojkot parlamenta

Poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović prekinuće bojkot parlamenta i pojaviće se na plenarnom zasijedanju na kojem se bude odlučivalo o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću, saznaje Pobjeda.

Sjednicu na kojoj će se raspravljati o ukidanju imuniteta poslaniku DF-a predsjednik parlamenta Ivan Brajović zakazao je za 29. jun.

Prema saznajima Pobjede, odluka Damjanovića uslijedila je nakon intenzivnih konsultacija sa poslanicima opozicionih partija prije svega Demokratskim frontom, ali i ljudima iz vrha Demosa.

Odluka Damjanovića je suprotna stranačkom stavu SNP-a koji su jučerašnjim saopštenjem centrale nagovijestili da poslanici Srđan Milić i Danijela Pavićević neće prisustvovati plenarnom zasijedanju.

- Poslanici SNP-a ostaju pri ranije saopštenom stavu da se neće vraćati u parlament sve dok se ne ispune naši poznati zahtjevi, a to su - puni pravno-politički epilog afere „državni udar“, sprovođenje istrage o finansijskim sredstvima koja su korišćena u kampanji za parlamentarne izbora 16. oktobra, te definisanje datuma ponovljenih izbora - navedeno je u saopštenju SNP-a.

Damjanović je odlukom GO SNP-a razriješen svih funkcija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.