Godinama patio od zatvora: Pogledajte u šta mu se pretvorilo debelo crijevo
Foto: Fejsbuk

Spas u poslednjem trenutku

Godinama patio od zatvora: Pogledajte u šta mu se pretvorilo debelo crijevo

Komplikovanom operacijom debelog crijeva iz stomaka pacijenta je uklonjeno 13 kilograma izmeta. Ova količina štetnih produkata metabolizma, našla se u ljudskoj utrobi zbog lošeg varenja od čega je patio tokom čitavog života.

Neimenovani dvdesetdvogodišnjak je imao kompleksno proširenje debelog crijeva, a naraslo je čak 75 centimetara. U bolnici kažu da je izgledao kao žena u devetom mjesecu trudnoće. Uzrok nadutosti jeste poremećaj koji nastaje u nedostatku nerava koji bi svojom aktivnošću regulisali redovno pražnjenje crijeva, prenosi Dnevno.rs.

Doktori u ovoj šangajskoj bolnici tvrde da je operacija odrađena u poslednji čas, jer je prijetila opasnost od pucanja i trovanja organizma. U tom slučaju mladić bi vjerovatno brzo preminuo bez adekvatne medicinske njege.

Pacijent je prilikom prijema kazao da je tokom čitavog života patio od zatvora ali i da je povremeno uzimao laksative. Oni su mu pružili samo trenutno olakšanje a kada je stvar i doslovno bila na "ivici pucanja" , obratio se dežurnom hirurgu.

Operacija je trajala oko tri sata. Nakon uklanjanja kritičnog dijela debelog crijeva, oba kraja su zašivena kako bi se spriječilo curenje izmeta. 

1905988415237727710178518466033690907809276n

Foto: Printscreen/Facebook

Doktor koji je izvršio ovaj komplikovani zahvat zove se Jin Lu. Kineski stručnjak je tokom svoje dugogodišnje prakse došao je do zaključka da jedna od 5000 osoba pati od ovog poremećaja. Ipak mnogima od njih se problem dijagnostifikuje u kasnijem periodu a najčešće pate muškarci.

Dejli Mejl piše da se ovakav ekstreman sličaj opstipacije dešava se vrlo retko. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.