Kontaktirali Ulcinjanina da kupe vozilo od njega, pa mu tražili 10 000 eura
Ilustracija

Jedan uhapšen za tri lica se traga

Kontaktirali Ulcinjanina da kupe vozilo od njega, pa mu tražili 10 000 eura

Policija Bara je u kratkom roku rasvijetlila pokušaj iznude od jednog lica. Osumnjičena lica, E.M. (23) iz Bara, D.H. (20) iz Peći sa boravkom u Baru, Z.N. (22) iz Rožaja nastanjen u Baru i S.J. (22) iz Bara, su identifikovana. Sva četiri ova lica su tzv. bezbjednosno interesantna lica. Protiv njih će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su juče, na štetu A.M. (30) iz Ulcinja, počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

Jedan od osumnjičenih, S.J, je istog dana, dakle sinoć, uhapšen, dok se za ostala tri lica traga.

"Da je nad njim pokušana iznuda je naime Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj prijavio A.M. sinoć, 13.06.2017. godine oko 18,40 časova.  Prethodno tog dana su, kako se sumnja, ova četiri lica kontaktirala A.M, navodno u namjeri da od njega kupe vozilo „Audi“ A5 koje je oglasio za prodaju.  Po dolasku A.M. na dogovoreno mjesto u Ulcinju, u vozilo su sa njim sjeli E.M. i D.H. i odvezli se do pumpe gdje su mu, sumnja se, saopštili pravu namjeru odnosno gdje su od njega pokušali da prijetnjom iznude novac u iznosu od 10.000 eura. Nakon izvjesnog vremena, ova dva lica i oštećeni se vozilom vraćaju na mjesto gdje su se prethodno sastali i gdje su ih sada čekali Z.N. i S.J. Po izlasku iz vozila, sva četiri osumnjičena lica su, kako se sumnja, prišla oštećenom i od njega uz prijetnje tražila da im preda 10.000 eura. Nakon toga su mu, sumnja se, ostavili rok za predaju novca od 24 časa i uputili se vozilom u pravcu Bara", navodi se u saopštenju UP.

Službenici CB Bar su odmah postupili po prijavi oštećenog A.M. i ubrzo identifikovali osumnjičena lica.

"S.J. je lišen slobode oko ponoći. Za ostala tri osumnjičena lica se traga. Osumnjičeni S.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.