Krivične prijave zbog utaje poreza: Oštetili državu skoro 32.000 eura
Ilustracija

Krivične prijave zbog utaje poreza: Oštetili državu skoro 32.000 eura

Fizičko i pravno lice osumnjičeni su da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za oko 31.800 eura.

"Službenici Odsjeka su, 14.06.2017. godine, podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv d.o.o. “City Control Company” i protiv M.K. (47) iz Podgorice kao odgovornog lica u ovom pravnom licu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Oni su, kako se sumnja, ovo djelo počinili na način što nisu prijavljivali zakonito stečeni prihod Poreskoj upravi i što su prikrivali podatke, koji se odnose na poreske obaveze. Osumnjičeni su ovo krivično djelo, sumnja se počinili u vremenskom periodu od 01.08.2014. godine do 31.12.2014. godine i u periodu od 01.01.2015. godine do 01.03.2015. godine, i na taj način oštetili Budžet Crne Gore za iznos od 31.819,00 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv fizičkog i pravnog lica podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.