Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna, ali to nije prepreka za saradnju sa NATO
Foto: AA

U cilju jačanja stabilnosti

Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna, ali to nije prepreka za saradnju sa NATO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolom Alijem, da će Srbija ostati vojno neutralna, ali da to nije prepreka za razvoj saradnje sa tom vojnom alijansom u okviru Partnerstva za mir, a u cilju jačanja stabilnosti, posebno na Zapadnom Balkanu.

Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu, navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Srbije.

Kako se dodaje, Ali je rekao da je zadovoljan što je u proteklom periodu između Srbije i NATO intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti.

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva poslije sastanka, Vučić je rekao da je učešće Srbije na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine NATO, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumijevanju i povjerenju.

On je zahvalio na ulozi KFOR-a kao garantu bezbjednosti na Kosovu i Metohiji. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.