Uhapšen lažni crnogorski princ

Italijani pritvorili Černetića

Uhapšen lažni crnogorski princ

Italijanska policija saopštila je, kako javljaju tamošnji mediji, da je uhapsila Stefana Černetića koji je sam sebe proglasio Princom od Crne Gore i Makedonije i još jednu osobu koja se predstavljala kao njegov ambasador u Italiji.

Njih dvojica su u mercedesu okićenom crnogorskim zastavama i amblemima diplomatskog kora krstarili Italijom nudeći ekonomsku, kulturnu, međureligijsku i svaku drugu moguću saradnju Crne Gore i Italije. U svojim prevarama su toliko imali uspjeha da su vodili zvanične razgovore sa tamošnjim poslovnim ljudima, političarima pa i predstavnicima Katoličke crkve.

Sve to je rezultiralo medijskom ali i pažnjom tamošnjeg Ministarstva vanjskih poslova koje je zatražilo istragu. 

Da su Italijani crnogorskog princa shvatili ozbiljno govori činjenica da je zvanična istraga pokrenuta još u avgustu prošle godine. Tada je, prema pisanju italijanskih medija, Odjeljenje Diplomatskog kora italijanskog Ministarstva vanjskih poslova obavjestilo policiju da se izvjesni „Stefan Cernetic” tokom svoje nedavne posjete regiji Puglia koristi automobilom marke Mercedes sa oznakama Republike Crne Gore i naljepnicama diplomatskog kora.

Ministarstvo pita policiju „kako je „princ“ mogao imati te kvalifikacije kad nije bio diplomatski službenik Ambasade Crne Gore u Italiji? On ne uživa imunitet niti povlastice na koje imaju diplomate akreditovane u Italiji.“

Višemjesečna istraga u koju je u jednom trenutku bila uključena i vojska, rezultirala je hapšenjem Černetića i njegovog saradnika S.S. Obojica su uhapšeni zbog lažnog predstavljanja, lažnog identiteta i falcifikovanja dokumenata.

Pretresom „prinčevske rezidencije“ policija je pronašla razna dokumenta koja je princ Crne Gore i Makedonije izdavao. Od pasoša sa grbom njegove kraljevske kuće do raznih diploma i gramata.

cerneticpasos

Stefan Črnetić nije nepoznat Crnoj Gori. Čak su i neki nedjeljnici regionalnog karaktera pisali o njemu i hvalili njegov dobrotvorni rad. Sam Černetić po profesiji je gastronomski novinar a sve dok je njegova pomama za crnogorskom prinčevskom titulom bila samo ekstravagantna, i italijanima je bio simpatičan. 

Njegov se prinčevski život svodio na organizovanje humanitrnih večera za koje su gosti plaćali ulaznice a on ih, u zavisnosti od široke ruke, proglašavao vitezovima ili im dodjeljivao kakva druga zvanja.

14881294597415674637701181399990n

Svi su regionalni mediji prije nekoliko godina objavili da je princ Crne Gore Stefan Černetić u dvorsku damu proizveo Pamelu Anderson. A ova, u našim krajevima poznata američka glumica, svojom titulom se hvalila i po američkim televizijama.

pamela

Černetić i njegov saradnik su putem interneta stvorili lažni identitet koji je očigledno služio kao izvor dobre zarade. Javno su na društvenim mrežama propagirali prodaju svojih „proizvoda“: pasoša, titula, zvanja, diploma i gramata.

Cerneticdiploma

A Černetić je svojevremeno najavljivao i svoj dolazak u Crnu Goru. Povratak „matici“ moraće da odloži jer ga najvjerovatnije čeka robija 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.