Tramp: Umro napadač na kongresmena u Virdžiniji
Ilustracija

Od posledica povreda

Tramp: Umro napadač na kongresmena u Virdžiniji

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je da je od posledica povreda umro čovjek koji je danas ranio pet osoba tokom treninga bejzbola, među kojima je i kongresmen Stiv Skalis.

Skalis je teško ranjen ali je sada u stabilnom stanju, rekao je američki predsjednik. 

Napadač je identifikovan kao Džejms Hodžkinson, prenosi Beta.  

Skalis je bio na bejzbol treningu članova Kongresa u Aleksandriji u državi Virdžiniji, na nekoliko kilometara od Vašingtona kada je otvorena vatra na prisutne. U incidentu je ranjeno još nekoliko osoba, među kojima i dvojica policajaca. Policija je prvobitno saopštila da je napadač uhapšen.  

Tramp je pohvalio policajce za njihovo "herojsko djelovanje" i pozvao na jedinstvo poslije ranjavanja republikanskog kongresmena.

U izjavi iz Bijele kuće koju je prenosila televizija, Tramp je rekao da političke stranke mogu da imaju nesuglasice, ali da se treba sjetiti da su svi koji služe u Vašingtonu tu zato što vole SAD. 

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.