Simović i Vlada udarili na sirotinju, majke i nejake
Vladimir Martinović

Mitrović traži da podnese ostavku

Simović i Vlada udarili na sirotinju, majke i nejake

Milutin Simović je ekspert za zablude, a on i Vlada čiji je izvjestilac su udarili na sirotinju, majke i nejake, ocijenio je potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović.

Reagujući na izjavu potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića, koji je najavio da će PDV sa 19 skočiti na 21 odsto, Martinović navodi da "politika ima mnogo veće vrijednosti od onih koje Simović može dokučiti".

"Nosioci javnih funkcija snose odgovornost za ono što javno izgovaraju. Međutim, ekspert za zablude, Simović, nije ni trepnuo kada je prije neki dan saopštio da će PDV sa 19 skočiti na 21 posto. Nije ni trepnuo, iako je prije samo par mjeseci sa iste pozicije ubjeđivao građane i sveukupnu javnost da se to nipošto neće desiti. Podsjetiću da je Simović prije par mjeseci izjavio kako Vlada neće povećati PDV jer bi to dovelo do porasta cijena, a time i do pada životnog standarda građana. Prevario je, služio se notornim neistinama, obmanuo javnost i nastavio u svom stilu da nas ubjeđuje kako je to u interesu građana", kazao je Martinović.

On i Vlada čiji je izvjestilac, navodi Martinović, udarili su na sirotinju, majke i nejake.

"Ekspert zabluda, Simović, bi, ako ima iole političkog obraza, nakon svega trebalo da podnese neopozivu ostavku. Sve što je sada plan Vlade u suštoj je suprotnosti od onoga sto je Simović izjavljivao prije par mjeseci. Vlada konstantno uzima od obespravljenih i poniženih građana, kojima ukida naknade za majke, smanjuje plate i povećava nezaposlenost, iako je njegov partijski šef obećavao 40000 novih radnih mjesta. Desilo se suprotno od onog u šta nas je ubjeđivao. Rekao je da neće biti povećanja PDV, a ipak će biti povećan sa 19 na 21 posto, rekao je da će naknade za majke biti samo smanjene, naknade se potpuno ukidaju, rekao je da će biti povećan broj zaposlenih, on je konstantno u padu, rekao je da će standard građana biti povećan, on je iz dana u dan sve niži. Cijene svih proizvoda će biti veće, a plate niže. DPS će u svojim silnim obmanama na kraju obmanuti i sam sebe. Obmanuti da išta politički znače i da imaju ikakvu političku perspektivu. Njihovo članstvo sito lažnih obećanja i promašenih politika iz dana u dan se sve više osipa", kazao je Martinović.

Martinović navodi da je potpredsjednik Vlade "izuzetno hrabar kada treba udariti po najugoroženijima ali izuzetno tih i nečujan kada treba udarati na kriminalce i tajkune"

"Pa bi dobro bilo da objasni, zašto ne kažnjavaju kriminalce i tajkune, a oporezuju privilegovane pojedince? Udaraju samo sirotinju i od sirotinje daju subvencije privilegovanim kompanijama. Koncesione naknade se ne naplaćuju od onih koji su bliski ovoj vlasti. Simović je sa uništenja poljoprivrede očito prešao na uništenje državne kase i standarda građana. Zašto se ne naplate koncesioni dugovi? Je li to kombinacija privilegovanja nekih preduzeća ili da se opštinama uskrati izvor sredstava? Simović dobro zna oko koncesionih dugova i oko sumnjivih koncesija. Ono što Simović poredi sa evropskim kvalitetom života, ništa je drugo, nego manipulacija neodgovornog političara, koji pod plaštom evropskih vrijednosti pokušava sakriti svoje neznanje i pogubnu politku", ocijenio je Simović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.