Nikola Peković napustio Partizan: Nastaviću da pomažem klubu
Nikola Peković

Podnio ostavku

Nikola Peković napustio Partizan: Nastaviću da pomažem klubu

Predsjednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković podnio je danas ostavku na tu funkciju pošto, kako je rekao, "ne može u potpunosti da se posveti poslu".

Peković je u pismu objavljenom na klupskom sajtu naveo da je preuzeo klub u teškoj situaciji uz dug od 6,5 miliona eura i da je za manje od dvije godine dug smanjen za blizu dva miliona eura. On je zahvalio na pomoći Vladi Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

On je rekao da je došao u klub u jesen 2015. sa željom da Patizan bude na temeljima koji bi omogućili da klub opet bude moćan u Evropi.

"Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona eura duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumijeva mnogo odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u djelo. Za manje od dvije godine, dug je smanjen za blizu dva miliona eura, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana", dodao je on.

Peković je rekao da za takav finansijski rezultat veliku zahvalnost duguje sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsjedniku Srbije "bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži".

On je iskazao zahvalnost svima u Partizanu na energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

"Ipak, svestan da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mjesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100 odsto posveti klubu", rekao je on.

Peković je rekao da će nastaviti da pomaže klubu koliko bude mogao i njegovom nasljedniku na mjestu predsjednika.

"Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mjesto koje mu po mnogo čemu pripada", rekao je Peković.

Klub je juče napustio i trener Aleksandar Džikić.

Izvor:Beta
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.