Ambasada Srbije: Nijesmo uticali na optužene za državni udar
Ilustracija

Odbačeni navodi DF-a

Ambasada Srbije: Nijesmo uticali na optužene za državni udar

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori negirala je da su njihovi predstavnici umiještani u odluke optuženih o priznanju krivice u aferi "Državni udar".

"Povodom insinuacija o bilo kakvoj umiješanosti predstavnika Ambasade u odluke optuženih o priznanju krivice, Ambasada Republike Srbije odbacuje informacije kao potpuno neosnovane i neistinite", navodi se u reagovanju srpske ambasade, prenio je portal Rtcg.

Povodom "tendencioznih i netačnih informacija objavljenih u medijima u vezi uhapšenih državljana Srbije" iz ambasade te zemlje su istakli da su svi državljani u ovom postupku potpuno konzularno zbrinuti.

"Sve vrijeme su ostvarivani kontakti sa nadležnim institucijama, a u skladu sa nadležnostima uhapšeni su redovno obilaženi u zatvoru u Spužu. Ambasada Republike Srbije će nastaviti da u okviru svojih ovlašćenja vodi računa o svim državljanima Srbije kojima je potrebna konzularna zaštita i, kao i do sada, neće učestvovati u političkim razmiricama u Crnoj Gori", navodi se u reagovanju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.