Italija: 15-godišnjak iz Crne Gore uhapšen zbog posjedovanja kalašnjikova
Ilustracija

Italija: 15-godišnjak iz Crne Gore uhapšen zbog posjedovanja kalašnjikova

Petnaestogodišnji I.R., crnogorski državljanin uhapšen je prekjuče u romskom kampu “Kjavano” nadomak Napulja u Italiji, nakon što su službenici policije kod njega pronašli “kalašnjikov”, pišu Dnevne novine.

Kako prenose italijanski mediji, prekjuče je, na osnovu dojave, izvršen pretres kamp prikolice u kojoj je I.R. živio sa familijom u pomenutom kampu. Naime, neko od komšija prijavio je policiji da je dječak prije par dana nakon svađe u kampu prijetio da će ih pobiti i pritom uperio “kalašnjikov” u njihovom pravcu.

“U kamp kućici, pored kreveta na kojem je spavao petanestogodišnji Rom je krio automatsku pušku marke “kalašnjikov” sa dva puna šanžera. Puška je bila sakrivena u drvenoj kutiji sa poklopcem na kojem je bilo ogledalo, odmah pored kreveta na koji leži maloljetnik”, prenijele su DN pisanje italijanskih medija.

I.R. je uhapšen i priveden na saslušanje u lokalnu policijsku stanicu, gdje je uz prisustvo roditelja dao izjavu da je pušku on lično nabavio, međutim odbio je da kaže kako i od koga. 

Nakon saslušanja odveden je u maloljetnički dom “Colli Aminei” u Napulju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.