U porastu broj osnovaca koji diluju drogu
Ilustracija

U porastu broj osnovaca koji diluju drogu

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) upozorio je danas da video nadzor u školama nije dovoljan da bi se riješio problem porasta broja osnovaca koji po školama diluju drogu.

"Efekti video nadzora su očigledni, nesumnjivo je primijetan porast broja maloljetnih dilera. Jasno je da kamera ne može da zamijeni policajca. I brojni direktori škola složu se s nama da im je školski policajac neophodan, pa čak i onaj koji pokriva dvije škole istovremeno. Još jednom apelujemo na sve institucije da se ovim problemom ozbiljno i hitno pozabave", navodi se u saopštenju predsjednika NPSS Miloša Jelenkovića.

Sindikat dodaje da je krajem prošle godine u više navrata skretao pažnju javnosti na potrebu uvodjenja i povećanja broja školskih policajaca, i da su od nadležnih dobili potvrde da taj projekat neće biti ukinut, ali da će u škole biti uveden video nadzor. Nedavno je, kako sindikat podsjeća, beogradska policija privela dvojicu maloletnih dilera sa 50 paketića heroina i to u trenutku prodaje.

"Ovakva situacija postaje alarmantna i njom mora da se pozabavi cijelo društvo. Krajem prošle godine školski policajac je napadnut kada je pokušao da spriječi dilere da u dvorištu škole prodaju narkotike, a prije dvije godine maloljetni diler je policajcu slomio ruku kada je uhvaćen u preprodaji droge u škole", naveli su iz tog sindikata.

Nezavisni policijski sindikat Srbije navodi da uvodjenje video nadzora neće moći da zaštiti djecu od iskusnih dilera.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.