Pobijedite neprijatno znojenje ruku uz ove savjete
Ilustracija

Pobijedite neprijatno znojenje ruku uz ove savjete

Znojenje ruku, dlanova, česta je pojava i veoma neprijatna.

Kreme ne pomažu, od krema ruke ostaju ljepljive, a neprijatnost je time još veća pri rukovanju. Ne morate izbjegavati rukovanje, niti ruke držati u džepovima, samo poslušajte ovih nekoliko korisnih savjeta.

1. U 200 mililitara ključale vode sipajte dvije supene kašike žalfije, poklopite i ostavite da stoji 15 do 20 minuta, a zatim dobro procijedite. Dobijenu tečnost sipajte u bocu i koristite po potrebi.

2. Tri litra vode prokuvati, pa vrelom vodom posuti šaku bršljanovog lišća. Ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi. Prije spavanja, ovim čajem oprati ruke.

3. Uzeti sok od pola limuna i pomiješati sa 50 mililitara bademovog ulja i isto toliko čaja od hrastove kore. Što češće nakon pranja ruku dlanove potapati u ovom rastvoru.

4. Pomiješati dečiji, bebi puder sa sitnim kukuruznim brašnom i povremeno utapkati u dlanove.

5. Polovinom krompira nežno izmasirajte dlanove pre spavanja. Ova "masaža" otklanja i neprijatne mirise s ruku.

Osim navedenih narodnih recepata, preporučuje se posjeta dermatologu i izbjegavanje stresa koji izaziva intenzivnije znojenje.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.