Opljačkali market uz pomoć radnika pa kupili četiri motocikla
Herceg Novi

Herceg Novi

Opljačkali market uz pomoć radnika pa kupili četiri motocikla

Policija Herceg Novog je preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji te Opštine rasvijetlila pet delikata, i to jedno krivično djelo teška krađa, tri krivična djela krađa i krivično djelo oduzimanje vozila. Policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli pet krivičnih prijava protiv osam lica zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.

"Službenici CB Herceg Novi su, 09.06.2017. godine u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Podgorica, podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnesene protiv nepoznatog počinioca, protiv R.B. (19), R.V. (17), M.L. (17) i M.P. (17) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu marketa „Idea“ u Herceg Novom. R.V, M.L. i M.P. su, kako se sumnja, ovo krivično djelo izvršili na način što su po prethodnom dogovoru sa R.B, zaposlenim u marketu „Idea“, 05.06.2017. godine oko 04,00 časova izvršili obijanje vrata. Upotrebom fizičke sile i podesnih sredstava, oni su sumnja se, obili vrata, nakon čega su ušli u objekat, pronašli ključ od sefa, na mjestu na kojem im je R.B. saopštio i tom prilikom iz unutrašnjosti sefa otuđili 6.064,46 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje, sumnja se da su oni otuđeni novac podijelili i kupili četiri motocikla.

"Kod R.B. i M.L. su pronađeni i oduzeti motocikl marke „Peugeot“ i motocikl marke „Tomos“, za koje se osnovano sumnja su kupljeni novcem koji potiče iz ovog krivičnog djela. Kod V.R. je pronađen i oduzet novac u iznosu od 450 eura i biće vraćen predstavniku marketa „Idea“", saopšteno je.

Nadalje, službenici CB Herceg Novi su podnijeli posebne izvještaje kao dopune krivičnih prijava podnesenih protiv nepoznatih počinilaca, protiv D.K. (63) iz Smedereva sa boravkom u Tivtu, D.N. iz Kotora i P.R. (42) iz Herceg Novog, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela krađa.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.