Uhapšen Podgoričanin zbog ulične prodaje heroina
Ilustracija

Uhapšen Podgoričanin zbog ulične prodaje heroina

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge uhapsili su juče A.P. iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivilčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Odsjeka su, 12.06.2017. godine postupajući po operativnim saznanjima da se A.P. (36) iz Podgorice u dužem vremenskom periodu, kako se sumnja,  bavi nabavkom i stavljanjem u tzv. uličnu prodaju opojne droge herion, u poslepodnevnim časovima zaustavili i kontrolisali vozilo marke “Seat Ibiza”, kotorskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao G.P. iz Kotora, dok se na suvozačevom mjestu nalazio A.P. Pregledom vozila pronađena  su dva veća pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje, za koju se sumnja da je opojna droga herion, dok je treće pvc pakovanje A.P. pokušao da uništi na način što je rascijepao pvc pakovanje i dio sadržaja rasuo u dijelu vozila između sjedišta suvozača i vrata. Ukupna težina pronađene opojne droge je oko 50 grama. Od ovog lica je oduzeta i izvjesna suma novca, za koji se sumnja da je stečen prodajom opojne droge", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se ovo lice duži vremenski period bavilo nabavkom i stavljanjem u tzv. uličnu prodaju opojne droge heroin, na način što je nabavljalo veće količine opojne droge te je prepakivalo u manja pvc pakovanja i stavljalo u promet na području Podgorice.

Pronađena i oduzeta droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivilčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.