Podgoričani uhapšeni: Obijali automobile stranih državljana i krali stvari
Ilustracija

Budva i Bar

Podgoričani uhapšeni: Obijali automobile stranih državljana i krali stvari

Barska policija rasvijetlila je 16 krivičnih djela teška krađa od kojih je 11 počinjeno u Baru a pet u Budvi. Identifikovana su i lišena slobode dva osumnjičena lica, S.A. (28) i S.V. (35) iz Podgorice.

"Službenici Stanice kriminalističke policije CB Bar su, nakon učestalih prijava obijanja putničkih motornih vozila koja su bila parkirana u zaleđima plaža i kupališta na području Bara, a koja su većinom u vlasništvu stranih državljana, preduzimajući operativno taktičke mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnih krivičnih djela, izvjeli akciju zasjeda koja je rezultirala otkrivanjem lica u trenutku izvršenja krivičnog djela.

Tom prilikom lišeni su slobode S.A. i S.V.", kazali su iz Uprave policije.

Ova dva lica se sumnjiče da su počinila 11 teških krađa u Baru kao i pet teških krađa u Budvi. Krivična djela počinjena u Budvi rasvijetljena su zajedno sa službenicima CB Budva.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su S.A. i S.V. u maju i junu 2017. godine, koristeći neobezbijeđenost parking prostora kupališta na području Bara, opservirali putnička motorna vozila sa stranim registarskim oznakama kojima su potom prilazili i na njima podesnim sredstvima lomili prozore i vjetrobranska stakla. Nakon obijanja, njih dvojica su, sumnja se, iz vozila otuđivali stvari i predmete koje su zatim prodavali na teritoriji Podgorice.

Sumnja se da su ova lica krivična djela počinjena u Budvi izvršila na isti način", saopšteno je iz UP.

Policijski službenici su pronašli dio otuđenih stvari koje će biti vraćene vlasnicima dok se za ostalim otuđenim stvarima traga.

"Osumnjičeni S.A. i S.V. su, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Nadležni tužilac je za njih, nakon saslušanja, donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.