Haradinaj: Dijalog sa Srbijom samo poslije priznanja Kosova
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom samo poslije priznanja Kosova

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dosadašnji okvir razgovora izmedju Kosova i Srbije bio pogrešan i da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova. Prema njegovim riječima, greška je što su institucija Kosova prihvatile da se u razgovorima sa Beogradom razgovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.

"Dijalog sa Srbijom je postavljan u pogrešne okvire, pošto se razgovaralo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ja sam zainteresovan za dijalog ali uz međusobno priznanje. Mi ne prihvatamo da razgovaramo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne razmotri svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom koji govori o unutrašnjim pitanjima Kosova", izjavio je Haradinaj u interviju za albansku televiziju Top čenel,prenosi Beta.

Haradinaj je bio kandidat za premijera ispred koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koja je osvojila najviše glasova iako nema potrebnu većinu za samostalno formiranje vlade.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.