Avion s rupom u motoru uspio sigurno da sleti
Ilustracija

Vanredno stanje u vazduhu

Avion s rupom u motoru uspio sigurno da sleti

Avion kompanije Čajna Istern na letu za Šangaj morao je da se vrati u Sidnej zbog rupe u jednom od motora, ali je uspio sigurno da sleti.

Portparolka kompanije rekla je da je razlog povratka bilo "vanredno stanje u vazduhu", prenosi N1.

Erbas A330-200 uspio je da sleti bez daljih oštećenja i nije bilo povrijeđenih, rekla je predstavnica aviokompanije Kati Zang.

"Posada je uočila nenormalnu situaciju na lijevom motoru i odlučila da se odmah vrati u Sidnej. Svi su putnici i članovi posade prizemljeni sigurno", rekla je.

Australijski mediji prenose da su neki putnici čuli zvuk poput udarca ubrzo nakon poletanja i ojsetili miris paljevine.

Na snimcima australijskih medija vidi se rupu na lijevom motoru letjelice veća od metra, a stručnjaci kažu da je teško procijeniti kako je došlo do otpadanja dijela metala.

Australijska kancelarija za bezbjednost u saobraćaju istražuje slučaj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.