Nikšić: Osumnjičeni za pokušaj ubistva se predao policiji
Ilustracija

Nikšić: Osumnjičeni za pokušaj ubistva se predao policiji

Nikšićanin D.J.(39), koji se sumnjiči da je u diskoteci "Cataleya" u tom gradu nožem izbo sugrađanina P.K. (39), predao se danas u pratnji advokata policiji, nakon čega je uhapšen.

Kako policija sumnja, P.K. je, nakon svađe u diskoteci, pucao na D.J. i njegove prijatelje, nakon čega ga je on izbo nožem tri puta u leđa i desnu nadlakticu. 

"D.J. je lišen slobode nakon što je sa advokatom pristupio u prostorije CB Nikšić, a sumnjiči da je juče ujutru, na štetu P.K. (39) iz Nikšića, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na način što je ovom licu zadao tri uboda nožem. Sumnja se da je P.K. neposredno prije toga na štetu D.J. i lica koja su bila sa njim u društvu počinio teško ubistvo u pokušaju na način što je iz pištolja u njihovom pravcu ispalio više projektila. Ostala dva lica, V.Đ. (20) i D.M. (40), podsjećamo, se takođe sumnjiče da su počinila krivična djela u ovom događaju i to V.Đ. teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija a D.M. sprječavanje dokazivanja", navodi se iz policije.

Podsjetimo, policija je juče brzo rasvijetilal događaj u kojem je jedno lice, P.K, u ranim jutarnjim časovima, u diskoteci „Cataleya“ u Nikšiću zadobilo povrede nanesene oštrim predmetom odnosno nožem. Tri lica su juče lišena slobode – P.K, V.Đ. i D.M, dok se jedno lice, D.J, potraživalo. 

"Sumnja se da je bezbjednosno interesantno lice P.K, nakon svađe sa više drugih takođe bezbjednosno interesantnih lica iz Nikšića, na ulaznim vratima diskoteke „Cataleya" ispalio više projektila iz pištolja u pravcu ovih lica, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Takođe se sumnja da je bezbjednosno interesantno lice V.Đ. iz Nikšića počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što je, u ugostiteljskom objektu „Cataleya", u ilegalnom posjedu držao pištolj nepoznate marke koji je, nakon svađe koju je P.K. imao sa više lica, ovom licu ustupio u cilju izvršenja predmetnog krivičnog djela."

"D.M. iz Nikšića, radnik obezbjeđenja u diskoteci „Cataleya", je kako se sumnja počinio krivično djelo sprječavanje dokazivanja tako što je što je, umišljajno u cilju ometanja postupka dokazivanja prethodno počinjenih krivičnih djela, uklonio dvije pištoljske čaure sa lica mjesta. Izviđajne mjere i radnje upućuju na sumnju da je bezbjednosno interesantno lice D.J. iz Nikšića, nakon što je P.K. ispalio više projektila u njegovom pravcu i pravcu lica sa kojima je bio u društvu, zadao P.K. više uboda oštrim predmetom, navjerovatnije nožem, u predjelu leđa u desne nadlaktice, nakon čega se odmah dao u bjekstvo", navodu se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni P.K, V.Đ. i D.M. će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Tom tužiocu će takođe biti priveden i D.J, zbog osnovane sumnje da je na štetu P.K. počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.