Na OVOJ društvenoj mreži niko nikog ne zna i ne vidi
Foto: itunes.apple.com

Na OVOJ društvenoj mreži niko nikog ne zna i ne vidi

Društvene mreže odavno nisu samo dio savremenog života, za mnoge su postale - način života.

Dešavanja na društvenim mrežama mnogima su postala važnija od onog što se dešava u stvarnom životu. Da li tome ima lijeka? 

Mnoge studije pokazuju da je ovaj oblik zavisnosti postao “ravnopravan” sa mnogim drugim oblicima zavisnosti. 

Međutim, jedno od rješenja bi mogla biti nova aplikacija ili kako su je neki nazvali “društvena mreža za one koji ne vole društvene mreže”. 

Riječ je o aplikaciji Binky čija je glavna prednost njena jednostavnost. Binky radi gotovo sve što rade i “prave” društvene mreže i aplikacije, poput Fejsbuka ili Twitera. Možete pregledati bezbrojne “feedove”, “lajkovati”, čak i komentarisati. U čemu je onda njena tajna? 

U tome što nema šanse da neko vidi bilo koju od vaših objava, niti reaguje na vašu reakciju. Naime, sve što radite na ovoj mreži, ne vidi niko drugi sem vas. 

Ali, autori aplikacije upravo to ističu kao najveću prednost, jer tako “barem nećete zamrzeti svoje prijatelje na društvenim mrežama”. 

Usput, autor je naziva “najboljom antistres terapijom” kada je riječ o društvenim mrežama. Da li sve to ima smisla, možete isprobati ako koristite iOS uređaje.

Dnevnik.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.