Ne nasijedajte: Na Fejsbuku kruži lažna nagradna igra Emirat erlajnsa
Ilustracija

Mogli bi biti u opasnosti

Ne nasijedajte: Na Fejsbuku kruži lažna nagradna igra Emirat erlajnsa

Na društvenim mrežama pojavila se "nagradna igra" Emirata u kojoj se pozivaju korisnici da podijele objavu i osvoje besplatne avionske karte. No, riječ je o lažnoj igri s kojom Emirati nemaju baš nikakve veze pa ako ste nasjeli na ovo, imamo lošu vijest - ništa od besplatnog putovanja.

"Emirati dijele dvije karte povodom 33. godišnjice postojanja", piše na linku koji korisnicima nudi mogućnost odgovaranja na tri pitanja te ih poziva da link zatim podijele sa prijateljima na svom Fejsbuk profilu i osvoje besplatne avionske karte. 

emiratpshi

Foto: Screenshot

Iz aviokompanije su javili da su obavješteni o prevari koja kruži internetom te da se radi o klasičnom "phisingu" koji prevaranti koriste da bi dobili pristup osjetljivim podacima korisnika poput lozinki, podataka s kreditnih kartica i sličnog, piše ''The Asian Connections''.

Ako ste nasjeli na ovu prevaru, velika je mogućnost i da ste u opasnosti od krađe ličnih podataka pa bi bilo dobro da ažurirate svoje lozinke te pripazite na moguće sumnjive aktivnosti na vašim onlajn računima, prenosi Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.