U Brazilu uhapšen pripadnik  jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija
Ilustracija

Po Interpolovoj potjernici

U Brazilu uhapšen pripadnik jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija

U Brazilu je uhapšen osumnjičeni pripadnik kalabrijskog mafijaškog klana Ndrangeta, saopštila je jutros brazilska policija.Vinčenco Makri je uhapšen je po Interpolovoj potjernici na međunarodnom aerodromu kod Sao Paola, na jugoistoku Brazila.

Uhapšeni je kod sebe imao venecuelanski pasoš na ime Anđela di Đakoma.

Prema podacima brazilske policije, Vinčenco Makri je sin Antonija Makrija, jednog od najuticajnih vođa italijanskog klana Ndrangete, koji je umro 1975. godine.

Uhapšeni je bio zadužen za interne poslove klana i od 2004. do 2015. je bio umiješan u lanac trgovine drogom iz Maroka, Holandije i Dominikanske Republike ka Italiji.

Ndrangeta je jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija i jedan od najvećih trgovaca kokainom na svijetu.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.