Tuča na meču BIH-Grčka, Baždarević: Dobili smo batine(VIDEO)
Foto:AA

Tuča na meču BIH-Grčka, Baždarević: Dobili smo batine(VIDEO)

"Oni su došli po ono što su osvojili", istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon remija sa Grčkom (0:0) u Zenici u meču šestog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, javlja Anadolija.

”Teško je bilo igrati protiv reprezentacije koja ne želi igrati fudbal. Naš početak nije bio ubjedljiv i agresivan i dobili smo batine u prvih 30 minuta. Bobrenošću, htijenjem, željom, trčanjem sam zadovoljan, a nezadovoljan sam rezultatom, sa dvije teške povrede igrača i suđenjem”, rekao je Baždarević, dodavši:

”Suđenje je bilo protiv male zemlje. Međutim, morali smo biti ubjedljiviji, tačniji i tečniji u pasovima, otvoriti utakmicu ranije s golom. No, sada se moramo zadovoljiti s neriješenim rezultatom i idemo dalje."

Poslije utakmice, nakon što je Baždarević verbalno napao sudiju Nikolu Ricolija, došlo je do velike gužve na terenu i fizičkog obračuna igrača, ali su se strasti smirile nakon nešto više od minuta, pa nije došlo do težeg incidenta.

Sarajevski Avaz prenosi da se ispostavilo da je pomoćni trener reprezentacije Stephane Gilli izbio dva zuba veznom igraču Grčke Giannisu Giannotasu. Disciplinska komisija FIFA-e će definitivno imati pune ruke posla.

Sve je počelo kada je Edin Džeko gurnuo Kostasa Manolasa. Umiješao se i selektor Mehmed Baždarević koji je rastavio dvojicu saigrača Rome. Tek onda nastala je prava pometnja.  

Stephane Gilli je primijetio Giannasa Giannotasa kako trči prema nekoliko bh reprezentativaca, zaustavio ga je i onda nokaut!

”Znali smo šta nas čeka...”, kazao je Baždarević, pa se vratio na probleme prije utakmice:

”Imali smo puno problema, pet otkaza važnih igrača. Miralem Pjanić je igrao sa 60 posto kapaciteta."

Ipak, vjeruje da BiH može biti druga u grupi ”H” i plasirati se u baraž.

"Još četiri kola su do kraja kvalifikacija. Belgija će biti gost Grčke i vjerujem da mogu pobijediti i mi tu doći u bodovnu prednost nad Grcima. Ići ćemo do kraja. Vjerujem da možemo sa četiri pobjede osvojiti drugo mjesto u grupi", poručio je Baždarević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.