Foto: AA

Tumbaković i Jovetić pred meč kvalifikacija

"Crna Gora poštuje Jermeniju, ali želi pobjedu"

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sutra igra protiv Jermenije šesti meč u grupi E u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Iz tabora Crne Gore poručuju da poštuju selekciju Jermenije, ali da vjeruju u sebe i očekuju pobjedu.

Selektor Ljubiša Tumbaković kazao je da predstojeća utakmica rezultatski definiše šta se može dogoditi u narednim. 

"Imamo dva poraza, a protivnik dvije pobjede u nizu. Oni ambiciozno dolaze na utakmicu, vidi se to po njihovim izjavama. To može da bude motivaciono za nas. Pripremićemo se za tako ambicioznu ekipu. Mi imamo naš cilj i idemo ka tome", kazao je Tumbaković, prenosi Anadolija.

On je istakao da su svi igrači zdravi i spremni da istrče na teren stadiona pod Goricom. 

"Pored kvaliteta moramo da budemo maksimalno profesionalni i odgovorni, da imamo zajedništvo. Svi koji su bili od 24. maja u timu su kandidati da igraju. Moja odluka je ko će da igra", kazao je Tumbaković. 

On je naglasio da ne treba nijednog momenta davati motiv rivalu i govoriti da je crnogorska reprezentacija bolja. 

"Naravno da vjerujem u moj tim, u sposobnosti i mogućnosti. To je, međutim, jedan dio priprema, ali drugi je realnost terena. Mi se trudimo da naš nivo kvaliteta bude bolji od protivničkog", rekao je Tumbaković. 

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poštuje Jermeniju, ali vjeruje u sebe i želi pobjedu, kazao je kapiten Stevan Jovetić. 

On je kazao da je svaka kvalifikaciona utakmica važna, ali da, imajući u vidu da crnogorska selekcija nije dobila posljednje dvije, pred subotnji duel postavlja se imperativ pobjede. 

"Tako ćemo i početi utakmicu, kao i svaku koju igramo pred svojim navijačima", kazao je Jovetić na konferenciji za novinare. 

On vjeruje da je Crna Gora kvalitetnija, navodeći da to treba i da dokaže na terenu. 

"Ne prijetimo nikome, ali vjerujemo u sebe. Idemo na tri boda", rekao je Jovetić. 

On očekuje da će se Jermenija zatvoriti i da će biti manje prostora nego u Jerevanu. 

Crna Gora poslije četiri odigrana kola zauzima drugu poziciju na tabeli sa po dva trijumfa i poraza i remijem. Pobijedila je Kazahstan 5:0 i Dansku 1:0, poražena je od Jermenije 3:2 i Poljske 2:1, dok je sa Rumunijom igrala neriješeno 1:1. 

Jermenija u Podgoricu dolazi poslije dva uzastopna trijumfa pred svojim navijačima, protiv crnogorskih fudbalera 3:2 i Kazahstana 2:0. U prva tri kola doživjela je poraze od Danske 1:0, Rumunije 5:0 i Poljske 2:1. 

Duel pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta. 

U ostalim mečevima E grupe, u 18 sati igraće Kazahstan i Danska, dok je za 20 sati i 45 minuta zakazan duel Poljske i Rumunije. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.