Interpolova potjernica: Uhapšen na crnogorskoj granici zbog ubistva i teške krađe
Ilustracija

Interpolova potjernica: Uhapšen na crnogorskoj granici zbog ubistva i teške krađe

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora granične policije su, postupajući po međunarodnoj potjernici izdatoj od NCB Interpol Brisel, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, lišili slobode M.T. (24) iz Beograda, državljanina Republike Srbije.

"Međunarodna potjernica za M.T. raspisana je na osnovu evropskog naloga za hapšenje od 24.05.2017. godine, izdatog od strane Prvostepenog suda u Antverpenu – Belgija, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred ovim sudom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i teška krađa iz KZ Belgije“, saopštili su iz Uprave policije.

M.T. je osumnjičen da je učestvovao u teškoj krađi izvršenoj u stanu J.C. u gradu Zoersel u Belgiji, kojom prilikom je pomenuto lice odnosno vlasnik stana zadobio povrede od kojih je preminuo.

M.T. je nakon lišenja slobode priveden sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju koji je za njega donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Belgije radi izručenja ovog lica Belgiji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.