Okončano suđenje Baošiću, presuda 28.juna

Okončano suđenje Baošiću, presuda 28.juna

Završnim riječima juče je okončano suđenje Dragoju Baošiću, koji se tereti da je 14. septembra 2014. godine ubio Jovana Kosaća u diskoteci ,,Kaza“ u Igalu.

Osim Baošića, na optuženičkoj klupi je i Dragan Bigović koji se sumnjiči da je pomogao optuženom da pobjegne. Presudu će 28. juna donijeti vijeće sutkinje Vesne Moštrokol.

Zastupnica optužbe, tužiteljka Lepa Medenica u završnom izlaganju ostala je pri navodima optužnice i tražila da se optuženi osudi.

"Ne stoje navodi odbrane da je Baošić pucao iz straha jer Kosać tom prilikom nije bio naoružan. To je nelogično jer je Kosać kada je zadobio prvu povredu pao na pod, a Baošić je i nakon toga nastavio da puca, što potvrđuje namjeru da mu ne ostavi ni šansu da preživi", dodala je Medenica.

Ona je osporila i izjavu optuženog da je sve projektile ispalio u Kosaća dok je stajao, jer, kako je dodala, to je opovrgnuo vještak medicinske struke koji je vještačio rane na tijelu žrtve.

Kako je istakla, i nalazom vještaka balističara utvrđeno je da je u Kosaća ispaljeno četiri projektila i to jedan dok je stajao, a tri dok je bio na podu.

"Broj ispaljenih projektila govori i o tome da je optuženi postupao sa umišljajem, a posebno jer je pucano dok je Kosać bio u ležećem položaju", dodala je tužiteljka.

Zastupnik porodice Kosać, advokat Ljubiša Novaković u završnim riječima tražio je da se optuženi osude na maksimalne kazne, dodajući da je nesumnjivo utvrđeno da je Baošić ubio Jovana Kosaća.

Međutim, advokat Slavomir Božović, koji zastupa Baošića, tražio je oslobađajuću odluku u odnosu na krivično djelo ubistvo. On je tvrdio da je njegov branjenik postupao u nužnoj odbrani ili da je, eventualno, došlo do prekoračenja nužne odbrane.

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.