Sea Dance nije upitan -  Mapa festivala izvan parcela pod sporom!
SDF

Jedina istina da će se održati od 13. do 15.jula

Sea Dance nije upitan - Mapa festivala izvan parcela pod sporom!

Nakon više prijetnji nevladine organizacije "Mrčevo polje" da će spriječiti održavanje Sea Dance festivala, ovim putem obavještavamo javnost da je to pitanje isključivo u nadležnosti organizacionog tima festivala, navodi se u saopštenju Direkcije SDF.

"Nakon prošlogodišnjih ucjena, prijetnji i blokade festivala od strane predstavnika nevladine organizacije “Mrčevo polje”, pa čak i fizičkog nasilja prema organizacionom timu festivala, ovogodišnja mapa Sea Dance festivala napravljena je tako da ne obuhvata zemlju koja je predmet spora. Želimo i da obavijestimo javnost da iako Sea Dance festival nema nikakve veze sa ovim sporom između pomenute nevladine organizacije i Vlade Crne Gore, u više navrata smo apelovali i pokušali čak da pomognemo i pokrenemo dijalog dveju strana u sporu. Iako smo u više navrata uspjeli u tome, u znak zahvalnosti dobili smo ucjene i prijetnje", kaže se u saopštenju.

Iz organizacionog tima SDF-a su istakli da će ubuduće, na sve izrečene ili prikrivene prijetnje nasiljem, najoštrije odgovoriti koristeći se svim dozvoljenim pravnim sredstvima, u skladu sa važećim zakonima Crne Gore, o čemu će obavijestiti i kompletnu svjetsku javnost i medijske partnere širom planete.

"Apsolutno je neophodno da se u široj javnosti rasvijetle osobe i interesi koji stoje iza očigledne negativne kampanje protiv Sea Dance festivala, kao i nesvakidašnjih pritisaka i ucjena kojima je festival izložen u dužem vremenskom periodu, a sa čime se tim koji organizuje Exit i Sea Dance festival u proteklih 20 godina još nikad i nigdje nije susreo. 

Uslijed ovakvog neodgovornog postupanja i negativne kampanje, festival je već pretrpio ogromnu materijalnu štetu u domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj javnosti, zbog čega će međunarodni pravni tim festivala na svaku buduću spekulaciju o mogućnosti neodržavanja festivala, biti primoran da snažno reaguje. Veliku reputacionu, ali i direktnu ekonomsku štetu pretrpjela je i turistička privreda Budve i Crne Gore, jer ovakve spekulacije i dovođenje u pitanje održavanja festivala kreiraju stanje neizvjesnosti, što negativno utiče na raspoloženost turista čiji je dolazak uvijek bio značajno uvećan u vrijeme održavanja festivala", saopšteno je.

Na kraju poručuju da je jedina istina da će Sea Dance festival ove godine biti održan od 13. do 15. jula, sa najjačim programom do sada i gostima iz svih krajeva planete.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.