Srbija: Uhapšene 74 osobe, među njima direktori i gradonačelnici
Nebojša Stefanović

Srbija: Uhapšene 74 osobe, među njima direktori i gradonačelnici

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji "Signal", koja je jutros sprovedena u 19 gradova Srbije, policija uhapsila 74 osobe među kojima i dva sadašnja i dva bivša predsjednika opština, a da za tri osobe traga.

Stefanović je u saopštenju naveo da je među uhapšenima i 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća kao i da su podnijete krivične prijave protiv 46 osoba zbog osnova sumnje da su oštetili republički i lokalne budžete za oko dvije milijarde dinara. 

Ministar je rekao da država tom akcijom šalje "jasan signal da nema zaštićenih niti povlašćenih i da nikoga neće zaštititi partijska pripadnost, politički položaj niti materijalni status", i da će MUP nastaviti "odlučan obračun" sa korupcijom.

"Akcijom koju je MUP sproveo u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom, Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, zadat je snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kad je riječ o zloupotrebama u državnim organima", kazao je Stefanović a prenio MUP. 

Ministar je naveo da su uhapšeni osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više krivičnih djela poput pranja novca, poreske utaje, prevare, zloupotrebe službenog položaja, primanja i davanja mita i falsifikovanja novca. 

"Osumnjičeni su budžete Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dvije milijarde dinara", naveo je Stefanović, prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.