Ako danas uradite OVO, zamislite tri želje i one će vam se ostvariti

Ako danas uradite OVO, zamislite tri želje i one će vam se ostvariti

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Treće obretenje glave Svetog Jovana krstitelja, kada bi prema vjerovanju onaj ko dočeka ponoć u budnom stanju trebalo da poželi tri želje i one će se, naravno, ispuniti!

Sve što treba je da tačno u ponoć pogledate u nebo. Razlog zbog čega se baš ovo praktikuje jeste to što se po vjerovanju na današnji dan Sunce kreće nazad sa sjevera prema jugu, tri puta stane i zaigra, kao i da se nebo tačno u ponoć tri puta otvara, tako da mrtve duše mogu lako da uđu u raj.

Takođe, u ovoj noći se može otkriti i zakopano blago.

U narodnoj pjesmi, koja govori o nečemu što ne može biti, i u kojoj se baca kletva na djevojku da se ne uda, djevojka na koju je bačena kletva treba ovog dana da se pomoli u crkvi ili manastiru Svetom Jovanu, upali svijeću i ostavi skroman prilog hramu. Kletva će biti otklonjena.

Inače, u 8. vijeku tokom ikonoborstva Jovanova glava prenijeta je u Komane, koje se smatra mjestom prognanstva Svetog Jovana Zlatoustog.

Tokom vladavine cara Mihaila i patrijarha Ignjatija, oko 850. godine, glava Svetog Jovana je odnijeta u Carigrad, u carsku crkvu.

Za glavu Jovana Krstitelja vezuju se mnoga čuda iscjeljenja. Važno je istaći da, dok bi živ, Jovan nije bio čudotvorac, ali je njegovim moštima data blagodatna čudotvorna moć.

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.