Ovako izgledaju najprivlačnije ženske usne (FOTO)
Ilustracija

Ovako izgledaju najprivlačnije ženske usne (FOTO)

Usne su bez sumnje najsenzualniji dio ženskog lica, a istraživanje Univerziteta u Kaliforniji otkrilo je kako tačno izgledaju najprivlačnije ženske usne.

I same naučnike otkriće je pomalo iznenadilo.

U istraživanju je učestvovalo 400 ispitanika, kojima su bile pokazane fotografije različitih ženskih usana, koje su morali da ocijene od 1 do 10.

Ispitanicima su prvo bile pokazane fotografije na kojima su ženama i gornja i donja usna bile jednako izmijenjene u fotošopu kako bi naučnici izmjerili idealnu površinu usana. Zatim su ispitanicima pokazali fotografije na kojima su ženama gornja i donja usna bile odvojeno izmijenjene.

 

Објава коју дели Miranda (@mirandakerr) дана

Na kraju, najviše ocjene dobile su usne koje su oko 50 posto veće od prirodne veličine ženskih usana i koje zauzimaju oko 10 posto donjeg dijela lica. Takođe, muškarci su preferirali donju usnu koja je dva puta veća od gornje.

“Kao primjer savršenih usana navedene su manekenke Miranda Ker i Alesandra Ambrosio”, kaže koautorka studije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.