Kotorski festival pozorišta za djecu obilježava jubilej

Kotorski festival pozorišta za djecu obilježava jubilej

Ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja. Glavni pozorišni progam jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, biće najbogatiji do sada.

Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, različitih žanrova.

"Za našu najmlađu publiku, uzrasta od 18 mjesci do 5 godina, francuski vizuelni umjetnik Benoa Sikat izvešće predstavu zvanu Bašta mogućeg. Koristeći se kreativnošću i igrom kao principima istraživanja svijeta i samoizgradnje, kao i primitivnim i uvijek savremenim materijalima koji će nas nadživjeti, poput drveta, kamenčića, lišća, terakote, autor stvara ovaj interaktivni šou. Ne postoji nikakva dramaturgija, pedagogija, moralna poruka, osuda ni hijerarhija. Samo ogledalo pred kojim su i djeca i odrasli na istom nivou, na zajedničkoj teritoriji. Zajedno izgrađujemo grad. Bez muzike, bez stihova. Jedino pravilo koje nam se nameće je da učinimo koliko možemo, ulažući što manje možemo", saopšteno je iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Tradicionalno, festival je prihvatio i bogat prateći program.

"Festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice. Očekuje nas mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!", zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.