Putin odbacio navode da Rusija ima štetne informacije o Trampu: Jeste li izgubili razum?
Vladimir Putin

Putin odbacio navode da Rusija ima štetne informacije o Trampu: Jeste li izgubili razum?

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ponovo je odbacio navode da Rusija posjeduje kompromitujući materijal o američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

"To je još jedna gomila besmislica", rekao je Putin u emisiji Subotom uveče sa Megin Keli na televiziji En-Bi-Si njuz, odgovarajući na pitanje da li ima bilo kakve štetne informacije o Trampu, prenosi Rojters.

Putin je takođe rekao da nema veze sa Trampom, uprkos tome što je Tramp ranije putovao u Rusiju kao biznismen napominjući da je stotinak direktora američkih kompanija trenutno u Rusiji, prenosi Rojters. "Da li mislite da prikupljamo kompromitujuće informacije o svima njima?" zapitao je Putin i dodao - "Jeste li svi izgubili razum?". 

On je rekao da do sada još nije vidio nijedan direktan dokaz o miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD, uprkos tvrdnjama američkih obavještajnih agencija. 

Umjesto toga, kako kaže, SAD su te koje se aktivno miješaju u izbore u drugim zemljama. 

Putin je rekao i da ne zna ništa o navodnim pokušajima Trampovog savjetnika i zeta Džareda Kušnera da uspostavi tajni kanal komunikacije s Rusijom, kao i da nije razgovarao s ruskim ambasadorom u Vašingtonu Sergejom Kisljakom o bilo kakvom sastanku s Kušnerom. 

"Da je bilo nešto značajno, podnio bi izvještaj ministru, a ministar bi izvijestio mene. Nije bilo nikakvih izvještaja. Nema o čemu da se razgovara. Nije bilo nikakve posebne diskusije o sankcijama ili bilo čemu drugom. Za mene je nevjerovatno kako ste napravili senzaciju ni od čega", rekao je Putin. 

Vješti hakeri mogu, sugerisao je Putin, da iz bilo koje zemlje, uključujući SAD, prebace krivicu za hakovanje na Rusiju. 

Putin je rekao i da se SAD aktivno miješaju u izborne kampanje u drugim zemljama. "Stavite prst bilo gdje na mapi svieta i svuda ćete čuti žaljenje da se američki zvaničnici miješaju u unutrašnje izborne procese", rekao je Putin, a prenose Agencije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.