Fotografisala 100 penisa i otkrila kakve vrste sve postoje
Ilustracija

Fotografisala 100 penisa i otkrila kakve vrste sve postoje

Nije svaki penis isti i ne razlikuje se samo po dužini.

Nakon prvog projekta koji se bavio ženskim grudima, fotografkinja Laura Dodvort je počela da fotografiše muške polne organe.

Pod nazivom Manhood, projekat je okupio muškarce, pretežno Laurine prijatelje koji su izrazili želju da učestvuju i pokažu svoj penis pred objektivom.

Tako se grupa muškaraca voljnih za anonimno "otkrivanje svijetu" povećavala, te dostigla cifru od 100.

“Nije stvar samo u fotografisanju polnih organa, bitna je i priča koja stoji iza toga”, poručila je ova fotografkinja.

Tako je već na početku uočila da su neki muškarci bez blama, i veoma hrabro skidali odjeću sa sebe, dok su drugi bili veoma nesigurni i nervozni.

Amanda to objašnjava na sljedeći način:

"Kada je riječ o penisu, mnogi muškarci su veoma nesigurni. Imajte u vidu da ovo nije bilo takmičenje u dužini penisa, već realan pogled na različitosti jednog pola. A njih ima i te kako mnogo kad je riječ samo o ovom jednom organu."

Nakon što je vidjela 100 penisa muškaraca, različite boje kože i starosti, fotografkinja je uvidjela se, osim po dužini, njihovi penisi poprilično razlikuju i po debljini, tonusu kože, obliku, zakrivljenosti.

Na kraju, Amanda je dokazala da je različitost sasvim normalna. Baš kao što postoje različiti oblici vagina i grudi kod žena.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.