Poslije napada u Londonu Tramp ponovo tražio zabranu ulaska u SAD
Donald Tramp

Za državljanje nekih islamskih država

Poslije napada u Londonu Tramp ponovo tražio zabranu ulaska u SAD

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo se založio za primjenu njegove kontroverzne zabrane ulaska državljana nekih islamskih zemalja u SAD poslije noćašnjih terorističkih napada u centru Londona.

"Moramo biti pametni, oprezni i čvrsti. Potrebni su nam sudovi da nam vrate naša prava. Potrebna nam je zabrana izdavanja viza kao dodatni nivo sigurnosti", napisao je Tramp sinoć na Tviteru.

Londonske vlasti istražuju navode o noćašnjim napadima, u kojima je ubijeno sedmoro ljudi, a 48 je povrijeđeno.

Tramp je na Tviteru počeo da objavljuje poruke u vezi s napadima oko sat vremena poslije prvih medijskih izvještaja o njima, a napisao je i: "Šta god SAD mogu da urade da pomognu Londonu i Velikoj Britaniji, bićemo tu MI SMO UZ VAS. BOG VAS BLAGOSLOVIO!"

Trampova administracija zatražila je ove nedjelje od Vrhovnog suda SAD da momentalno vrati na snagu zabranu ulaska u SAD za građane šest većinski muslimanskih zemalja i izbjeglica, tvrdeći da će SAD u tom slučaju biti bezbjednije.

Niži sudovi zaustavili su primjenu Trampove mjere zabrane izdavanja viza za ulazak u SAD, navodeći različite razloge za takvu odluku, uključujući i Trampove izjave tokom kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.