Prije ''bušenja kašike'' primjenite ovaj savjet
Ilustracija

Za sve koji žeče da smršaju

Prije ''bušenja kašike'' primjenite ovaj savjet

Lični trener Don Saladino koji trenira brojne slavne ličnosti, među kojima i Blejk Lajvli i Rajana Rejnoldsa, smatra da tajna gubitka težine nije redovno vježbanje ili smanjenje unosa kalorija, nego redovan i dovoljno dug san.

"Spavanjem vraćamo hormone u ravnotežu, što nam kasnije omogućava da optimalno funkcionišemo tokom vježbanja. Kada pravilno i dovoljno spavate imate više energije i zato ćete biti aktivniji tokom dana. Prema tome, pobrinite se da svake noći spavate barem sedam sati", rekao je Saladino. 

On kaže da je jedan njegov klijent svaki dan spavao sat vremena duže i da je na taj način smršao 10 kilograma, prenosi Klix.ba. 

"Prije nego što upitam za stres, način ishrane i vježbanje, sa svojim klijentima popričam o snu", rekao je Saladino. 

Ipak, u slučaju da želite da izgledate poput Blejk Lajvli ili Rajana Rejnoldsa, važno je da shvatite da je san veoma bitan, ali ne i dovoljan. Zbog toga Saladino ima dodatne savjete. 

"Predlažem da izbjegavate bijeli šećer i bijelo brašno. Bilo bi dobro i da izbjegavate pšenične proizvode, kao i mliječne. Ipak, ako ne možete bez njih, barem budite umjereni", kaže trener.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.