Real Madrid osvojio Ligu šampiona

Real Madrid osvojio Ligu šampiona

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona, pošto su u finalu pobijedili Juventus sa 4:1.

Real je tako postao prvi klub koji je odbranio trofej u Ligi šampiona.

Strijelci za španski klub u Kardifu bili su Kristijano Ronaldo u 20. i 64. minutu, Kazemiro u 61. i Markos Asensio u 90, dok je gol za italijanski tim dao Mario Mandžukić u 27.

Juventus je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je Huan Kvadrado u 84. minutu isključen zbog drugog žutog kartona.

Real je do prednosti došao golom Ronalda, kada je posle njegovog šuta lopta pogodila Leonarda Bonučija, ali je Mandžukić sedam minuta kasnije lijepim golom izjednačio, tako što je primio loptu grudima i šutirao preko glave.

Kazemiro i Ronaldo su golovima u 61. i 64. minutu približili Real trofeju, a pobjednik je bio izvjestan poslije isključenja Kvardada, koji je drugi žuti karton dobio zato što je gurnuo Serhija Ramosa.

Asensio je u 90. minutu postavio konačan rezultat utakmice u kojoj je Real Madrid 12. put u istoriji postao šampion Evrope.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.