Tumbaković uoči meča sa Iranom: Rezultat bitan, ali važnija atmosfera za Jermeniju
Ljubiša Tumbaković

Prijateljski meč

Tumbaković uoči meča sa Iranom: Rezultat bitan, ali važnija atmosfera za Jermeniju

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ugostiće sjutra u Podgorici selekciju Irana, u prijateljskom meču koji će biti uvertira za nastavak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Samo šest dana kasnije, Crna Gora će dočekati Jermeniju, gdje bi pobjedom uveliko uvećala svoje šanse za drugo mjesto u grupi i baraž meč. Toga je svjestan i selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković, koji će sjutra kako je najavio izvesti kombinovani sastav, javlja Anadolija.

Tumbaković je na današnjoj konferenciji istakao da se ekipa pripremala nekoliko dana, da je sjutrašnji rezultat meča bitan, ali ne toliko, koliko to što želi da vidi u kakvoj formi igrači dočekuju meč protiv Jermenije 10. juna.

„Rezultat je uvijek u prvom planu, ali ovoga puta neke su stvari mnogo bitnije. Ovo naše okupljanje pred Jermeniju smo vrlo ambiciozno shvatili, pa smo imali ideju da budemo što duže sa igračima. U sklopu priprema za meč sa Jermenijom, ova utakmica protiv Irana je zamišljena prije svega da iskontrolišemo jednu grupu igrača, da damo šansu jednoj grupi igrača koji su perspektivni i koji bi u perspektivi trebali da budu velika podrška rezultatima Crne Gore. Rezultat nam je bitan, ali bitna je homogenost i radna atmosfera za utakmicu protiv Jermenije“, kazao je Tumbaković.

Pohvalio je atmosferu u ekipi, napominjući da igrači prihvataju rad, koji nije naporan.

Kada je u pitanju sastav ekipe, izvjesno je da neće braniti prvi golman reprezentacije Mladen Božović, koji je povrijeđen. Biće to šansa za rezervne čuvare mreže Mijatovića i Petkovića.

„Braniće oba golmana, Mijatović i Petković po jedno poluvrijeme. Ja sam odlučio i ko će biti na golu protiv Jermenije, ali vam to neću reći. Izdefinisao sam ekipu koja će igrati protiv Jermenije, međutim, ekipa koja će sjutra igrati, neće u tom sastavu igrati protiv Jermenije“, rekao je Tumbaković.

Na pitanje kakva je situacija sa kapitenom Mirkom Vučinićem, Tumbaković je istakao da Vučinić ima problem dugog neigranja:

„On mjesecima ne igra i to je jedini problem. Mirko je vanserijski igrač, međutim ako neko ne igra 15 mjeseci, to je jedan veliki problem za bilo koji kvalitet, pa i za njega“.

Meč Crna Gora-Iran igra se sjutra od 20.30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.