Miješanje politike u vaterpolo: Porobić nepoželjan u Rusiji
Petar Porobić

Miješanje politike u vaterpolo: Porobić nepoželjan u Rusiji

Zbog loših odnosa dvije država, koji su kulminirali ulaskom Crne Gore u NATO, trofejni stručnjak Petar Porobić neće biti selektor reprezentacije Rusije, iako je u srijedu stigao u Moskvu da zvanično potpiše ugovor.

Vaterpolo savez Rusije nedavno je raspisao konkurs za novog selektora koji će „zbornaju“ sa klupe voditi u nove izazove, u završnici Svjetske lige od 20. juna, kao i na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti jula mjeseca. A među svim kandidatima, rukovodstvo Ruske Federacije opredelilo se za Petra Porobića, iskusnog crnogorskog stručnjaka koji zna kako se stiže do medalja na velikim takmičenjima i koji je donedavno obavljao i funkciju direktora vaterpolo saveza naših komšija. I sve je išlo svojim tokom i po planu, Porobić je u srijedu stigao u Moskvu da i zvanično potpiše ugovor, a onda je usleijdio šok.

Porobić ne može da bude selektor Rusije, stigla je direktiva od određenih instanci, jasno je i od kojih, i sve se u trenu okrenulo za 180 stepeni. Razlog? Očigledan, s obzirom na to da je dogovor već bio postignut i da se u međuvremenu ni kod crnogorskog stručnjaka ni kod vaterpolo saveza Rusije nije promijenilo.

Presudilo je to što su Crna Gora i Rusija u lošim međudržavnim odnosima, odnosno to što je CG odlučila da uđe u NATO, na koji ne gledaju blagonaklono u Moskvi. Uz to, još ranije je Crna Gora udarila sankcije Rusiji. Uostalom, zna se da ne može bilo ko da stavi veto na jednu takvu odluku, osim tamošnjeg ministarstva sporta ili državnog vrha. Ko je tačno spustio rampu, sad je manje važno. Mnogo bitnije je to da su crnogorski sportisti trenutno nepoželjni u Rusiji i da politika opet odnosi pobjedu nad sportom.

Inače, Porobić se vratio u Crnu Goru neobavljenog posla, ali i bez zvaničnog objašnjenja za takvu odluku.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.