Zbog nevremena proglašena vanredna situacija: Bujice odnijele mostove i puteve
Foto: Tanjug

Zbog nevremena proglašena vanredna situacija: Bujice odnijele mostove i puteve

Nevrijeme praćeno obilnim padavinama, koje je u četvrtak zahvatilo Priboj, pričinilo je ogromne štete na putnoj infrastrukturi. Proglašena je vanredna situacija.

U Štabu za vanredne situacije Priboja kažu da je šteta pričinjena na infrastrukturi u dvije trećine opštine i da je najteža situacija u selu Sastavci, gdje su nabujala Sutjeska i Kasidolski potok odnijeli dva mosta.

Sve što je bilo pored nabujalih potoka i rijeka je uništeno. U selu Obarde od udara groma izgorjela je štala, dok je u domaćinstvu Miće Novakovića u selu Zamršten bujica odnijela štalu, kravu, garažu i automobil. 

Predsjednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović izjavio je da su svi opštinski funkcioneri i službe, kao i radnici javnih i komunalnih preduzeća, od jutros na terenu, kako bi se utvrdila pričinjena šteta i saniralo ono najhitnije. Mrdović je rekao da je regionalni put Priboj - Pljevlja, u mjestu Sastavci, zahvaljujući preduzeću "Putevi Užice", privremeno osposobljen, kao i put Priboj - Kasidol. 

"Sve ekipe preduzeća Putevi Užice i Javnog preduzeća Direkcija za uređenje građevinskog zemljišta Priboj su na terenu kako bi sanirali posljedice nastale nevremenom", rekao je Mrdović i dodao da je štab u stalnom zasijedanju. 

RHMZ je izdao upozorenje da se danas očekuju vremenske nepogode u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. 

B92/Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.