Putin o odluci Trampa:
Vladimir Putin

Učesnicima sjednice rekao "voljno"

Putin o odluci Trampa: "Don't worry, be happy"

Voljno – rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin učesnicima plenarne sjednice Međunarodnog ekonomskog foruma „SPIEF 2017“. u Sankt Peterburgu, prolazeći do svog mjesta na bini.

Putin je ušao u salu, a više stotina učesnika plenarne sjednice i panela, s premijerom Indije Narendra Modijem, dočekalo ga je aplauzom i stojeći, neki i da bi ga bolje vidjeli.

On je, prolazeći pored mikrofona, dobacio: "Voljno"!

Panel Putina i Modija, budući da je Indija ovogodišnja zemlja partner, glavni je događaj "ruskog Davosa“" Moderator je Megin Keli sa En-Bi-Si njuza, dok je novinska agencija Tanjug medijski partner „SPIEF 2017“.

Nešto kasnije, komentarišući odluku američkog predsjednika o izlasku SAD iz Pariskog sporazuma, Putin je izjavio da Donald Tramp možda i nije morao to da učini imajući u vidu okvirni karakter tog dokumenta.

„Neću da sudim Trampu. Možda nije morao da učini to jer je riječ o okvirnom dokumentu. Ali šta je rečeno, rečeno je i sada treba vidjeti šta dalje. Nisam pročitao Trampovo saopštenje ali koliko shvatam on je rekao da želi ponovo da razmotri taj sporazum. Mislim da ne treba dizati buku već stvoriti uslove za rad“, rekao je Putin na forumu u Sankt Peterburgu.

Putin je istakao da taj sporazum još nije ni stupio na snagu, to treba da se desi 2021. godine.

„Tako da imamo vremena da se dogovorimo“, zaključio je Putin uz opasku "Don't worry, be happy".

Navodeći da je riječ o dokumentu koji se bavi klimatskim promjenama, jednom od ključnih problema današnjice, Putin je šaljivo primijetio da je u Moskvi maltene pao snijeg, u Peterburgu kiša i hladno i da se sada sve može svaliti na Donalda Trampa i američki imperijalizam.

„Ali to nećemo učiniti“, dodao je predsjednik Ruske Federacije.

RTS/Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.