Požar u Rimu, uništeno više od 50 automobila(VIDEO)
Izvor:Twiter

Požar u Rimu, uništeno više od 50 automobila(VIDEO)

Veliki požar izbio je u četvrtak popodne na auto otpadu u Rimu, stvarajući gusti crni dim iznad zidina Vatikana gdje živi poglavar Katoličke crkve papa Franjo.

U požaru u ulici Batistini u blizini Vatikana uništeno je više od 50 automobila, izazivajući eksplozije njihovih rezervoara s gorivom i desetine poziva stanovnika hitnim službama, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Službe za hitne situacije postavile su snimak na Twitteru koji prikazuje automobil zahvaćen plamenom koji je bio namijenjen za uništavanje.

- Via Battistini je pod kontrolom, vatrogasni timovi su na mjestu inicidenta, objavili su vatrogasci na Twitteru dva sata nakon što su objavljeni prvi tweetovi s fotografijama požara.
Vatrogasci su saopštili da su tri stambene zgrade evakuisane kao mjera predostrožnosti.

Policija je zatvorila nekoliko ulica u kvartu, a gradonačelnica Rima Virdžinija Rađiobišla je mjesto požara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.