Filipini:Vojni avion greškom ubio 11 vojnika
Ilustracija

Filipini:Vojni avion greškom ubio 11 vojnika

U napadu vazduhoplovnih snaga na Filipinima od "prijateljske vatre" poginulo je 11 vojnika, a sedam je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.

Vladine snage se bore da potisnu islamske ekstremiste iz jednog grada na jugu Filipina.

Vojska je saopštila da je vojni avion "marketi S-211" (Marchetti) u sredu bombardovao položaje ekstremista u gradu Maravi, a jedna bomba je pogodila položaj filipinske vojske.

Kako je navedeno, vojni avion je izveo tri uspešna vazdušna napada pre no što se dogodilo incident u kojem su stradali vojnici.

Dodaje se da je vojska naredila istragu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.