Stopa nezaposlenosti pala na rekordnih 5,7 posto u Njemačkoj
Ilustracija

Stopa nezaposlenosti pala na rekordnih 5,7 posto u Njemačkoj

U Njemačkoj je broj nezaposlenih za maj ove godine smanjen za 9.000, a desezonirana stopa nezaposlenosti pala je na rekordnih 5,7 posto.

Njemački zavod za zapošljavanje (BA) saopštio je da je desezonirana stopa nezaposlenosti za maj u Njemačkoj smanjena za 9.000, iako su očekivanja bila da se ostvari pad od 15.000 nezaposlenih, prenosi Anadolija.

Za mjesec maj u Njemačkoj je desezonirani broj nezaposlenih iznosio 2.536.000, a nezaposlenost u Njemačkoj pala je na najniži nivo od ujedinjenja ove zemlje 1990. godine.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Deflef Šile izjavio je da ako se uzmu u obzir dobri ekonomski uslovi, tržište radne snage nastavilo je pratiti pozitivan tok, što se ogleda i u smanjenju broja nezaposlenih u posljednjih nekoliko mjeseci. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.