Teniser izbačen sa sa Rolan Garosa nakon što je na silu poljubio novinarku
Foto:Screenshot

Teniser izbačen sa sa Rolan Garosa nakon što je na silu poljubio novinarku

Mladi francuski teniser Maksim Amo izbačen je sa Rolan Garosa nakon što je tokom intervjua nekoliko puta poljubio novinarku.

Amo je tokom razgovora prvo zagrlio novinarku Mali Tomas, a onda ju je nekoliko puta poljubio, iako se ona sasvim jasno osjećala neprijatno zbog toga, čak se i izmicala i odgurivala ga.

Čelnici drugog grend slem turnira u sezoni su ovakvo ponašanja okarakterisali kao neprimjereno, zbog čega je Amou oduzeta akreditacija a on udaljen sa turnira.

"Njegovo ponašanje je bilo primitivno i, nažalost, reflektuje odnose između muškaraca i žena koje postoje u svakodnevnom životu", kazala je Tomas.

"Da nismo bili u prenosu, udarila bih ga", dodala je.

Amo je trenutno 287 teniser na ATP-listi.

  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.